Absoluut stofvrij malen
Elk kunststofprodukt dat niet meer gebruikt wordt of kan worden voor het doel waarvoor het gemaakt is

Kunststof recycling is:

Een kunststof product dat niet meer gebruikt wordt zodanig te bewerken, dat het weer gebruikt kan worden als grondstof. (Europese spuitgietindustrie)

De filosofie van Plasticmalerij is dan ook:

Plasticmalerij maalt stofvrij, zodat extruderen om het stof te verwijderen niet meer nodig is. Dit resulteert voor U in een flinke besparing.

Plasticmalerij ontzandt op een droge manier zodat er geen vervuiling van water optreedt

Plasticmalerij stuurt niets naar China of een ander concurrerend land voor de Nederlandse c.q. Europese spuitgietindustrie.

Plasticmalerij is van mening dat balen persen en in containers vol verschepen naar China geen recycling is. Hiermee worden het probleem verlegd en wordt zeer goede waardevolle kunststof naar China verscheept.
De Europese spuitgietindustrie wordt hierdoor negatief beïnvloed. Het transport naar China is ook een verspilling van energie gezien het feit dat kunststof in eigen land verwerkt kan worden.
Voor bepaalde kunststof materiaalsoorten zijn nog geen recycle mogelijkheden voorhanden.

Plasticmalerij is hiervoor naar oplossingen aan het zoeken in samenwerking met gelieerde compounders. De eerste resultaten hiervan worden binnen twee weken verwacht. Monsters van heat stabilised ABS zijn dan op aanvraag beschikbaar.

Andere oplossingen voor het verwerken van kunststof afval, die de grote bespelers van de markt aanvoeren, is verbranding. Dit onder het motto : aardolie heeft een hoge calorische waarde en dit is goed voor onze afvalverbrandingsinstallatie, maar wat als straks de aardolie op dreigt te raken?

Voor demontage en verwijdering van uw assemblage restanten bent U bij Plasticmalerij aan het beste adres.

Voor het zeer arbeidsintensieve werk op recyclinggebied is Plasticmalerij op zoek naar oplossingen. Bijvoorbeeld voor het uitpakken van cd’s en dvd’s.
Plasticmalerij is al een grote speler op de markt op dit gebied. In 2007 zijn er 4.000.000 cd en dvd"s uitgepakt. Tevens heeft Plasticmalerij zeer grote partijen restmateriaal van onder andere printers geschikt gemaakt voor de Nederlandse spuitgietindustrie.
In samenwerking met diverse samenwerkingspartners bedient Plasticmalerij een flink gedeelte van de recycling in de cd en dvd industrie.